1STE JAAR

In het eerste jaar krijgen de leerlingen in de eerste plaats een brede algemene vorming. Ze worden voorbereid op alle studierichtingen die starten vanaf het 3de middelbaar. Dit noemen we dan ook de richting ‘doorstroom‘. Naast de algemene vorming komen leerlingen tijdens het vak verkenning in contact met verschillende studiedomeinen (economie – Latijn – taal en cultuur- STEM – welzijn). Daarnaast kunnen leerlingen kiezen om op wekelijkse basis extra Latijn te volgen.

Leerlingen die zich willen voorbereiden op de arbeidsmarkt of het getuigschrift basisonderwijs niet behaalden, kunnen de richting ‘praktijk‘ volgen.  Ook hier wordt er maximaal ingezet op algemene vorming en proeven leerlingen van verschillende domeinen die ze kunnen kiezen vanaf het derde middelbaar (voeding – verzorging – elektriciteit – hout – kantoor).

Bekijk hieronder de verschillende folders voor een detail van de vakken die je zal volgen.

FOLDER_Doorstroom

FOLDER_Praktijk

2DE JAAR

In het tweede jaar krijgen de leerlingen nog steeds een brede algemene vorming. Daarnaast maken ze een voorlopige keuze uit de verschillende domeinen die op onze campus aanwezig zijn.

Doorstroom:

  • Latijn en wetenschappen
  • STEM-technieken : Mechanica – elektriciteit
  • Moderne wetenschappen en economie
  • Welzijn (STV)

Leerlingen die met succes het tweede jaar ‘doorstroom’ beëindigen, kunnen in het derde jaar nog steeds alle richtingen uit.

Praktijk:

  • STEM-technieken : hout – elektriciteit
  • Welzijn – kantoor

Leerlingen die met succes het tweede jaar ‘praktijk’ beëindigen, kunnen in het derde jaar nog steeds alle praktische richtingen volgen.

 

Bekijk hieronder de folder voor een detail van de vakken die je zal volgen.

FOLDER_2A_2B